Hengittävä kaupunkiympäristö rakentuu ekologisista valinnoista

Rakennusprojekteissa ja viherrakentamisessa on tänä päivänä hyvin tärkeää huomioida ympäristöystävällisyys ja kiertotalous. Luonnonvarojen säästäminen ja kestävä kehitys ovat muodostuneet avainteemoiksi muun muassa kaupunkisuunnittelussa ja rakentamisessa. Puumateriaalien ja muiden kierrätettävien materiaalien käytöllä voidaan pienentää projektien hiilijalanjälkeä merkittävästi, ja valitsemalla aikaa kestäviä materiaaleja ja tuotteita, myös tilojen elinkaari pitenee.

Ilmajoen Teräsputkikalusteen yhdessä muotoilutoimisto KO-HO:n kanssa toteuttama uusi, ekologinen PUISTO collection kalustemallisto tarjoaa hiilineutraalit ja kierrätettävät ratkaisut niin viheralueiden kuin julkisten sisätilojenkin tarpeisiin. PUISTO:n tuotteet ovat ajattomia, kotimaisia, vastuullisesti valmistettuja ja muotokieleltään skandinaavisen selkeitä. Niistä rakentuu elävä ja hengittävä kokonaisuus, nykyaikainen ulkoilmaolohuone.

Malliston ekologisissa massiivipuuelementeissä hyödynnetään CLT-asuntorakentamisen sivuvirtoja. Tyylikkäät, puun parhaat puolet paljastavat CLT-tuotteet valmistetaan ovi- ja ikkuna-aukkojen leikkaamisessa syntyvistä hukkapaloista, ja ne ovat hiilineutraaleja, jopa hiilinegatiivisia. Erilaisia CLT-elementtejä yhdistelemällä syntyy näyttäviä ja käytännöllisiä ratkaisuja erilaisten julkisten sisätilojen ja ulkotilojen tarpeisiin.

Teräksestä valmistetut kalusteet puolestaan ovat kestäviä ja täysin kierrätettäviä. Teräs on optimaalinen, kulutusta kestävä materiaali ulkotiloihin ja julkiseen käyttöön. Kun tuote on valmistettu vain yhdestä materiaalista, sen kierrättäminen on yksinkertaista, ja terästuotteiden kierrättämistä uudelleen raaka-aineeksi voidaan periaatteessa jatkaa loputtomasti. Oikein pinnoitettuna teräs myös kestää käytössä todella pitkään.

PUISTO:n kalusteita ja elementtejä yhdistelemällä voidaan rakentaa upeita, toiminnallisia kokonaisuuksia niin ulkotiloihin kuin julkisiin sisätiloihin. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan juuri sinun tarpeisiisi soveltuva kokonaisuus!

Lisää uutisia