PUISTO – teräksen ja designin ympäristöystävällinen liitto

Mitä tapahtuu, kun nuorekas muotoilutoimisto muuttaa perinteikkään teräskalustevalmistajan naapuriin? Viime vuonna 60 vuotta täyttäneen Ilmajoen Teräsputkikalusteen ja hiljattain Ilmajoelle muuttaneenmuotoilutoimisto KO-HO:n yhteisistä intresseistä sai alkunsa PUISTO, urbaani ja ekologinen kalustemallisto, josta rakentuu viihtyisä ja hengittävä ulkoilmaolohuone.

Maaliskuussa 2021 lanseerattu PUISTO collection juhlamallisto koostuu linjakkaista, värikkäistä teräskalusteista sekä näyttävistä, yhdisteltävistä CLT-elementeistä. PUISTO:n tuotteet ovat ajattomia, kotimaisia ja vastuullisesti valmistettuja. Malliston ekologisissa massiivipuuelementeissä hyödynnetään CLT-asuntorakentamisen sivuvirtoja. CLT-tuotteet valmistetaan ovi- ja ikkuna-aukkojen leikkaamisessa syntyvistä hukkapaloista, ja ne ovat hiilinegatiivisia. Teräksestä valmistetut kalusteet ovat kestäviä ja kierrätettäviä, ja niiden valmistuksessa on mahdollista huomioida asiakkaiden toiveet. Juhlamalliston kalusteista ja elementeistä syntyy pitkäikäiset ja tyylikkäät kokonaisuudet kehittyvään kaupunkiympäristöön, niin ulkotiloihin kuin julkisiin sisätiloihin.

KO-HO:n Timo Hoisko kertoo, että ensimmäinen kohtaaminen Ilmajoen Teräsputkikalusteen tiloissa tapahtui, kun muotoilijat tarvitsivat materiaalia silloin työn alla olevaan projektiin. ”Silloin heräsi ajatus, että pidetäänpä palaveri lähiaikoina ja katsotaan, mitä yhteistyömahdollisuuksia meillä olisi.” Teräsputkikalusteen pitkäikäinen ja ammattitaitoinen ote metallituotteiden valmistuksessa teki vaikutuksen, ja synnytti inspiraation uuden konseptin kehittämiseen. Myös Hoiskon kollega Matti Korpela antaa arvoa putkikalustevalmistajan kokemukselle: ”PUISTO-malliston suunnittelu on ollut upea projekti, ja on helppoa suunnitella 60 vuotta täyttävälle yritykselle. Pitkä historia henkii pysyvyyttä ja toimivuutta, ja on hyvä pohja myös tulevaisuuden ratkaisuille.”

Ilmajoen Teräsputkikalusteen myyntijohtaja Jussi Eväsojan mukaan yhteinen sävel suunnittelijoiden kanssa löytyi helposti. ”Kiinnostus yhteistyöhön heräsi erityisesti sen takia, että Matilla ja Timolla on puuseppätaustaa yhdistettynä suunnitteluosaamiseen, joten odotukset olivat korkealla sekä tuotettavuuden, kotimaisen tuotannon että nuorekkaan muotoilun osalta. Kaikki nämä odotukset ovat myös toteutuneet erinomaisesti.”

PUISTO:n modernit, ympäristöystävälliset ja monipuolisesti yhdisteltävät kalusteet soveltuvat monenlaisiin tiloihin – ota yhteyttä niin suunnitellaan tarpeidesi mukainen kokonaisuus!

Lisää uutisia