Yrittäjät-lehti: Moderni muotoilu kohtaa 60-vuotiaat teräsputkiperinteet

Suomen Yrittäjät uutisoi verkkosivuillaan PUISTO collection mallistosta ja sen syntytarinasta. Vaikka perinteikkään teräskalustevalmistajan ja nuorekkaan muotoilutoimiston tiet kohtasivat sattumalta, yhteistyö käynnistyi nopeasti. Jo vuoden sisällä ensitapaamisesta lanseerattiin urbaani PUISTO-mallisto, joka samalla juhlistaa 60-vuotiasta Ilmajoen Teräsputkikalustetta.

Uuden malliston teräs- ja puukalusteiden valmistuksessa korostuvat kotimaisuus ja ekologisuus. PUISTOn puuelementeissä hyödynnetään CLT-asuntorakentamisen ylijäämämateriaalia, ja myös sataprosenttisesti teräksiset tuotteet ovat kestävyytensä ja kierrätettävyytensä ansiosta ympäristöystävällinen valinta.

PUISTO collectionin teräskalusteet ja erilaisiksi kokonaisuuksiksi yhdisteltävät puuelementit sopivat sekä ulkoalueille että julkisiin sisätiloihin. Malliston asiakaskohderyhmää ovat etenkin kaupungit, kunnat ja seurakunnat, ja tavoitteena on päästä rakennuksia ja ulkoalueita suunnittelevien arkkitehtien työpöydille. “Ulkokalusteiden käytössä on paljon potentiaalia, ja olisi tärkeä suunnitella puistot osaksi arkkitehtuuria. Haluamme antaa arkkitehdeille työkaluja koota omanlaisia kokonaisuuksia tuotteistamme. Näitä voi käyttää ulkoilmaolohuoneena, mutta myös vaikka etätyön tai parkourin tarpeisiin”, toteaa muotoilutoimisto KO-HOn Matti Korpela.

Uuden malliston lanseeraaminen vaatii Ilmajoen Teräsputkikalusteen myyntijohtaja Jussi Eväsojan mukaan aina pitkäjänteisyyttä, ja isompaa myyntiä voi odottaa aikaisintaan parin vuoden sisällä. “Seuraavan hankkeemme tarkoitus on selvittää viennin mahdollisuudet. Sen verran olen selvittänyt, että emme tällä mallistolla häviä eurooppalaisille kilpailijoillemme”, Eväsoja sanoo.

Lue uutinen kokonaisuudessaan Yrittäjien verkkolehdestä!

Kansikuva: Tiina Rantakoski

Lisää uutisia